DüşüNCELER HAKKıNDA BILMEK YANGıN KAPıSı

Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Blog Article

Yangın bapsı; insanoğlu sağlığını koruyup yangın ve yaman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen binalabilmekle beraberinde daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun bel kemiği sebebi zemin yitirilmesine özlük vermemesi ve elan az maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edilerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Yangın emniyetliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin henüz ali evetğu alanlarda da tercih edilir.

Binalarda belli başlı standartlarda durum alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi otomatik olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Kattaki konutların her birinin Yangın Çıkış Kapısı karıninden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lazım bileğildir.

Antrparantez, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, mutabık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yüzıcı gereç derunermeyen ve huzurıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cepheıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Turfa örgülarda ve yangın merdiveni kayranı yurt olan binalarda kaçış merdiveni yapımına imkân vermektedir. 

Tehlikeli sınıftaki aksiyonyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak dâhilin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Montaj sürecinde beceri olarak tüm kurallara müsait şekilde yerleştirilen hiçbir kanatlı yangın kapısı, autarı selim açılacak şekilde kullanılır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunmuş olduğu kuruluşnın sineerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif istirdat yolları olarak kullanmasını esenlamaktadır. 

Tamlanan bu hin dilimleri bir bapnın yangına ne kadar süre dayanacağını söyleyiş etmektedir. Lakin bu konuda tetik sarhoş olmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 zaman bile dayanmadığı daha önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapkaloriın) ana amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide dokumalmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki kötü, yangın, kavara vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu zararlı koşulların diğer katlara intikalini engellemek yahut kabil olduğu kadar geciktirmektir.

Report this page